У 2016 році Верховна Рада збільшить зарплатню депутатам утричі

 

Верховна Рада має намір збільшити витрати на зарплатню членів парламенту в 2016 році майже втричі – з 32,2 млн. до 91,2 млн. гривень.
Про це йдеться у відповіді апарату Ради на запит “Українських новин”.

“На оплату праці народних депутатів України в 2015 році було витрачено з державного бюджету 32 239,8 тис. гривень… На 2016 рік передбачені видатки загального фонду державного бюджету на заробітну плату народних депутатів України в сумі 91 210,6 тис. гривень”, – ідеться в документі.

З 1 квітня 2015 року голова Ради Володимир Гройсман встановив місячну зарплату депутатів у розмірі посадового окладу – 6 109 гривень без доплат і надбавок.

Народний депутат Сергій Лещенко повідомляв, що за січень йому було нараховано зарплатню 4900 грн.

Ці заяви вкотре актуалізують проблему гідної оплати урядовців та інших публічних сервантів, які розпоряджаються величезними державними коштами, аби вони були позбавлені спокуси незаконно збагачуватися, заробляти корупційними схемами тощо.

Читайте також:
В Одесі державна установа спокушає борців із корупцією посадою із зарплатнею $50

Керівниця Мінекономіки на мільярдних потоках поскаржилася
на зарплату за січень – 3937 грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна