Поставити Ахметова і Бойка головами ОРДЛО запропонували європейські партнери, – Безсмертний

 

Ідею поставити головами адміністрацій окупованих Росією районів Донецької й Луганської областей олігарха Ріната Ахметова та лідера фракції “Опозиційний блок” у ВР Юрія Бойка вперше озвучили не українські, а європейські політики.
Про це в ефірі “Радіо Свобода” розповів представник України в підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську Роман Безсмертний. 

За його словами, такі розмови почалися ще в липні-серпні 2015 року.

“Найцікавіше, що вперше мені питання про можливість призначення названих персон керівниками однієї та іншої частин регіонів, було поставлено не українськими, а європейськими політиками. Очевидно, що ініціатива таких розмов виходила з Кремля”,зазначив Безсмертний.

Як переконує учасник переговорів, українська сторона ці пропозиції одразу відкинула, так само як і сепаратисти.

“На переговорах з іншої сторони постійно звучить риторика несприйняття і Партії регіонів, і «Опозиційного блоку»”, – додав Ромн Безсмертний.

Нагадаємо, минулої суботи газета “Дзеркало тижня” опублікувала статтю зі згадкою про те, що президент Петро Порошенко розглядає план деескалації, який передбачає заміну керівників “ДНР” і “ЛНР” Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького персонами, котрі б влаштували і Київ, і Москву.
Нібито такими людьми можуть стати олігарх Рінат Ахметов та лідер парламентської фракції “Опозиційного блоку” Юрій Бойко.
У прес-службі Ріната Ахметов повідомили, що бізнесмен готовий на все, аби лише зупинити війну. Схожу заяву зробив і народний депутат Юрій Бойко.

Читайте також:
Лідери сепаратистів прокоментували ідею призначити на їхні місця Ахметова й Бойка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна