Найєм: Призначення Ахметова і Бойка в ОРДЛО перетворить ці області на плацдарм нової Партії регіонів

 

Мустафа Найєм
народний депутат від Блоку Петра Порошенка

(FB)

Навесні 2014 року державний кордон України з Росією в Донецькій області все ще контролювали наші прикордонники. У Донецьку ще діяли українські суди, прокуратура, частково – міліція, адміністрації. Гіркін ще не захопив Слов’янськ, а сепаратисти в Донецьку шантажем і погрозами утримували лише одну будівлю – Донецьке управління МВС. У них ще не було важкої техніки й артилерії, а навколо площі Леніна все ще можна спостерігати колону Автомайдану з українськими прапорами.

У цих умовах нова влада в Україні запропонувала Рінату Ахметову взяти на себе відповідальність та очолити Донецьку область.
Це відомий факт, його ніхто не заперечує, в тому числі й сам Рінат Ахметов.

Чи міг Ахметов зупинити окупацію Донбасу? Гадаю, так. Але Рінат Ахметов – на відміну від Ігоря Коломойського – відмовився, вирішив не ризикувати і вважав за краще залишатися спостерігачем.

Відтоді на фронті загинуло більше десяти тисяч українців; десятки тисяч поранені й скалічені. Число внутрішньопереміщених осіб поставило європейський рекорд із часів Другої світової війни та досягло майже 1,8 млн. осіб. Державний кордон у Донецькій області повністю контролюється росіянами. На окупованій території не діють ані українські суди, ані прокуратура, ані адміністрації; в грошовому обігу – російський рубль…

Чому ми впевнені, що в цих умовах Рінат Ахметов готовий та може взяти на себе відповідальність, а два роки тому не міг? Навіщо йому це саме зараз?

Я впевнений, що прихід Ріната Ахметова та Юрія Бойка перетворить найбільш густозаселені та проросійські області в країні на електоральний придаток чергової партії одного регіону.

І я маю великі сумніви в тому, що наші європейські партнери прораховують на два ходи вперед і хоча б гіпотетично уявляють, як може позначитись на зовнішньополітичному курсі України повернення “регіоналів у владу”. До речі, вже зовсім скоро, на наступних виборах.

Читайте також:
Лідери сепаратистів прокоментували ідею призначити на їхні місця Ахметова й Бойка

Поставити Ахметова і Бойка головами ОРДЛО
запропонувати європейські партнери, – Безсмертний

Нагадаємо, минулої суботи газета “Дзеркало тижня” опублікувала статтю зі згадкою про те, що президент Петро Порошенко розглядає план деескалації, який передбачає заміну керівників “ДНР” і “ЛНР” Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького персонами, котрі б влаштували і Київ, і Москву.
Нібито такими людьми можуть стати олігарх Рінат Ахметов та лідер парламентської фракції “Опозиційного блоку” Юрій Бойко.
У прес-службі Ріната Ахметов повідомили, що бізнесмен готовий на все, аби лише зупинити війну. Схожу заяву зробив і народний депутат Юрій Бойко.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна