Міністр спорту і Ко з меркантильних міркувань провели чемпіонат України з гірських лиж… без снігу

 

Чемпіонат України з гірських лиж на горі Красія в Закарпатській області пройшов у жахливих умовах – на малій висоті, майже без снігу, а все тому, що один із чиновників лижної федерації володіє комплексом “Красія“. При цьому змагання легітимізував своєю присутністю міністр молоді та спорту Ігор Жданов.
Про це пише закарпатський сайт ProZak.

“На ці змагання приїхав сам міністр молоді та спорту Ігор Жданов, який хоч і натякнув, що погодні умови несприятливі для змагань, але, мовляв, керівництво гірськолижного курорту “Красія” зробило все для того, щоб чемпіонат пройшов на високому рівні. Закарпатські чиновники лише мовчки задоволено кивали головами.
Чиновники ще собі позували перед фотоапаратами і пішли відпочивати”, – пише видання.

1-63-28

Було зрозуміло, що Жданов явно лукавив. Бо учасники змагань відчули весь жах цих “хороших” умов на собі, веде далі ProZak.

Як розповіли очевидці та учасники чемпіонату, снігу фактично не було. За один спуск майже повністю “вбивалися” лижі. Не кажучи вже про травмування…

11

22

10302744_1739599236254360_1018648770275721613_n

10421279_1739599162921034_4366435898497103364_n

Тим не менше, змагання якось провели і нагородили учасників. Вирішили це зробити за скороченою програмою. Всі погодилися на таке скорочення і навіть купили квитки на потяги. Але…

Як повідомили очевидці, високі чиновники поселилися в гарному готелі в горах (кажуть, в “Альпенхаус”), і якось не хотілося їм раніше повертатися додому, а закортіло залишитися і на вихідні.
Тож надійшов суворий наказ проводити чемпіонат по повній програмі. Таким чином цей жах, який вже фактично не мав нічого спільного зі спортом, тривав і в суботу-неділю.

“Виникає питання, чому чемпіонат вирішили провести на Красії, знаючи про те, що тут доволі низька висота і з потеплінням сніг зовсім не тримається. Адже можна було провести змагання і на Буковелі чи Драгобраті.
Джерела пояснили нашій редакції, що вся справа тому, що лижна федерація у сварці з Буковелем, але навіть не в цьому головна проблема. Проблема в одному чиновнику з лижної федерації, який… має у власності “Красію”. Для нього це гроші, які відмиваються з держбюджету. І гроші ці втрачати не хотілося…” – пише ProZak.

Нагадаємо, міністр молоді й спорту Ігор Жданов, призначений за квотою фракції “Батьківщина”, відмовився йти з урядової посади за рішенням фракції.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна