Міністр оборони пообіцяв демобілізацію четвертої хвилі в кінці березня-квітні

 

Демобілізація військовослужбовців із лав Збройних сил України, мобілізованих у четвертій хвилі, пройде в кінці березня та в квітні 2016 року.
Про це на Яворівському полігоні у Львівській області заявив міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Планова демобілізація буде проходити у відповідності з законом в кінці березня і в квітні поточного року. Ніяких передумов, які могли б зірвати звільнення особового складу, в даний час немає”, – сказав генерал армії Полторак.

Міністр оборони повідомив, що за два місяці 2016 року понад 9 тисяч військовослужбовців прийшли на контрактну службу в ЗСУ, і ця тенденція продовжується”.
“Ми сподіваємося, що щомісяця контракти будуть підписувати 5-7 тисяч осіб”, – зазначив він.

Нагадаємо, на початку місяця Полторак говорив, що кількість контрактників-добровольців достатня, аби в березні не починати сьому чергу мобілізації.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов повідомляв, що рішення про сьому чергу мобілізації до Збройних сил України буде ухвалене в березні, але в разі достатньої кількості контрактників терміни мобілізації можуть бути перенесені.
При цьому Турчинов заявляв, що демобілізація четвертої хвилі відбудеться в планові терміни (березень-квітень).

Читайте також:
Міноборони: Найближча хвиля мобілізації буде в 3-4 рази меншою, ніж попередні

Вороги мобілізації: парламент вдруге провалив закон про Держреєстр військовозобов’язаних

Боєць АТО:  Чому я підтримую чергову мобілізацію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна