Українка Музичук у Львові програла світову шахову корону китаянці

 

Українка Марія Музичук поступилася китаянці Хоу Іфань в матчі за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок, який проходив у Львові.
Після того, як у 9-ту партію виграла Іфань, рахунок у матчі став 6:3 на її користь. Таким чином, 22-річна шахістка з Китаю повернула собі світову шахову корону. Львів’янка ж втратила титул.

У сьогоднішній партії Хоу – білими фігурами – вистачило б для загальної перемоги і нічийного результату, адже в матчі перемагає той, хто першим набере 5,5 очка.
Після 8-ї партії рахунок був 5:3 на користь претендентки, і Музичук надалі не мала права на похибку.

Це була третя перемога китаянки в матчі. Ще шість партій шахістки звели внічию.

Матч проходив у львівському Палаці Потоцьких. У бюджеті Львова на чемпіонат світу з шахів виділено 6,464 млн. грн. З цієї суми майже 500 тисяч гривень отримала Марія Музичук для підготовки до матчу.

Нагадаємо, що Марія Музичук стала чемпіонкою в Сочі 2015 року на турнірі за нокаут-системою, в якому Іфань участі не брала.
Це четверте чемпіонство Хоу Іфань. Досі вона вигравала чемпіонське звання у 2010, 2011, 2013 роках.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна