Кількість обстрілів за добу зменшилася, але бойовики перекидають важке озброєння під Маріуполь

 

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається неспокійною, хоча кількість обстрілів порівняно з минулою добою зменшилася. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО  на сторінці в Facebook.

“Зафіксовано 44 обстріли позицій ЗСУ, з них на Донецькому напрямку – 38, 5 – на Маріупольському та 1 – на Луганському”, – йдеться в зведенні за підсумками 13 березня.

ОНОВЛЕНО. За минулу добу, 13 березня, в зоні проведення антитерористичної операції один військовий загинув, ще один зазнав поранень. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Позиції українських військ по всій лінії розмежування 20 разів обстрілювали з мінометів різних калібрів, з них дев’ять – поблизу Авдіївки. Тут бойовики чотири рази використовували також потужну артилерію калібру 122 мм, випустивши при цьому 18 снарядів.

На Світлодарській дузі по бійцях АТО, які тримають позиції неподалік Зайцевого, незаконні збройні формування вели вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм, а в районі Троїцького і Майорського – з великокаліберних кулеметів і гранатометів.

По опорних пунктах сил АТО поблизу Новгородського, Пісків, Опитного і Невельського терористи вели вогонь, застосовуючи гранатомети різних систем, кулемети великого калібру і стрілецьку зброю.

По позиціях українських військ на Маріупольському напрямку в районі Старогнатівки і Новотроїцького стріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а поблизу Мар’їнки – також і з зенітки ЗУ-23.

Укріплення сил АТО під Новотошківським на Луганщині бойовики обстріляли з міномета 82-мм калібру.

З півночі активність терористів значно знизилася – було два обстріли з гранатометів поблизу Мар’їнки і Новотроїцького.

Нагадаємо, 12 березня штаб АТО зафіксував 71 обстріл з боку сепаратистів.

Читайте також:
ГУР: Після втрат під Авдіївкою російські “відпускники” потягнулися з Донбасу додому

Перед тим, інформує штаб АТО, з 21:05 до 21:55 проросійські бойовики так званої “ДНР” здійснили обстріли зі стрілецької зброї в районі контрольного пункту в’їзду і виїзду “Мар’їнка”.
Обстріл бойовики вели з боку села Олександрівка, який знаходиться на непідконтрольній Україні території.

Українські військові не піддалися на провокацію і не відкривали вогонь у відповідь. Втрат серед особового складу немає, однак пошкодження від куль зазнали споруди Держприкордонслужби України, повідомили у штабі.

У секторі “Маріуполь” формування “ДНР” передислокують важкі озброєння з місць зберігання в 15-кілометрову зону у лінії розмежування. Про це повідомив сайту 0629 речник сектора “М” Олександр Кіндсфатер.
За його словами, працівниками Державтоінспекції зафіксовано переміщення заборонених озброєнь до лінії розмежування. В районі Новотроїцька та Докучаєвська виявлені дві самохідні артилерійські установки (САУ), поблизу населених пунктів Джерельне і Мар’янівки виявлено три танки Т-72, ​​у Комунарівці також зафіксовано переміщення трьох танків. Біля Куликовог з’явилися дві установки РСЗВ “Град”.

Читайте також:
У центрі контролю порахували,
скільки снарядів бойовики випустили по силах АТО за тиждень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна