Гройсман не бачить виходу з парламентської кризи й пропонує експертні міні-групи

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман на даний час не бачить виходу з політичної кризи, але закликає парламент працювати, а фракції – паралельно домовлятися про створення нової коаліції. Про це спікер заявив сьогодні у відеозверненні перед засіданням погоджувальної ради ВР.

“На превеликий жаль, на сьогодні немає рішення щодо виходу з цієї політичної кризи, яка склалася. Водночас я думаю, що позитивним є те, що хоча б почали обговорювати реальний стан справ у країні та ті проблеми, які в нас сьогодні є.
Є необхідність створювати такі експертні міні-групи, і я це зроблю найближчим часом для того, щоб розробити рішення і запропонувати їх зі стін українського парламенту разом з парламентаріями, як вийти в тих чи інших сферах на абсолютно новий, якісний рівень”, – сказав Гройсман.

Спікер ВР заявив, що звернеться до політиків із закликом якомога швидше знайти вихід із поточної ситуації.

“Я сьогодні звернуся до політичних сил з тим, щоб, з одного боку, швидше знайшли рішення тієї політичної кризи, яка у нас сьогодні є, вихід з неї, а з іншого боку – проявити мудрість у тому, що парламент повинен працювати, парламент повинен ухвалювати відповідні рішення для країни і для людей, тому інакше й бути не може.
Я розраховуватиму на мудрість українських політиків і на те, що ми зможемо об’єднатися навколо цього”, – зазначив Гройсман.

Голова Ради закликав всі сторони продовжити роботу і “паралельно дуже швидко знаходити рішення, які дозволять вийти зі складної політичної кризи”.
“Я глибоко переконаний в тому, що все у нас буде добре”, – підкреслив спікер парламенту.

Нагадаємо, після розпаду коаліції “Європейська Україна” Володимира Гройсмана називають одним із головних кандидатів на посаду прем’єр-міністра від нової коаліції, робота над створенням якої триває.

Читайте також:
США не проти заміни Яценюка на Яресько.
Знайомимось із досьє американської креатури

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна