БПП і “Народний фронт” обмінялися випадами в “футбольному” стилі з приводу нового прем’єра

 

На погоджувальній раді парламенту лідер фракції “Народний фронт” Максим Бурбак заявив фракції коаліції до злагоджених голосувань та відповів на закиди фракції Блоку Порошенка щодо потреби відставку уряду Арсенія Яценюка, використавши ту саму футбольну термінологію.

Бурбак заявив, що “на сході країни йде війна, а тут – лише дільожка портфелів, хто за кого відповідає і передає м’яч”.

“Ми будемо в Євролізі, це від нас залежить. Але команда виграє лише тоді, коли грає в чужі ворота, а тут що не удар – то штанга або в свої деколи. І це й коаліції, і фракції БПП також стосується”, – сказав Максим Бурбак в ефірі каналу “112 Україна”, коментуючи заяву лідера БПП Юрія Луценка.

Перед цим голова фракції БПП Юрій Луценко заявив: “Ми постійно чуємо заяви з боку наших колег, що м’яч зараз на боці президента” (який має прийняти рішення щодо майбутнього уряду Яценюка).

“Враховуючи дивну звичку колег з “Народного фронту” говорити про українську політичну кризу через футбольну термінологію, відповім їм так: якщо капітан футбольної команди обіцяв вивести клуб у Єврокубок, а натомість вилетів у сільську лігу, він має йти у відставку”.

“Капітан не може під свист сільських уболівальників заявляти через Financial Times, що м’яч на полі акціонерів клубу, а його команда – Dream team of Ukraine”, – процитувала Луценка прес-служба Блоку Порошенка.

Сьогодні на погоджувальній раді Юрій Луценко також висловив думку, що ВР має повернутися до питання про відставку уряду Арсенія Яценюка.
“Парламент має повернутися до оцінки діяльності уряду. БПП підтримає зміну прем’єра на керівника-технократа“, – сказав Луценко.

Читайте також:
Гройсман не бачить виходу з парламентської кризи й пропонує експертні міні-групи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна