У Москві поліція арештувала виставку художників-пацифістів

 

Сьогодні, 13 березня, російська поліція в Москві затримала півтора десятка художників-пацифістів, поки ті несли свої роботи на виставку “Не мир”. Про це повідомляє “ВВС-Інфо“.

Причин затримання художникам не пояснили. Їх доставили у відділок внутрішніх справ “Басманний”, де почали перевірку документів.

Серед затриманих – Ненашева Катрін, Оксарін Михайло, Третьюшіна Ксенія, Лаврова Олександра, Андрій “Драклайт”, Анна Боклер, Ангеліна Трінтен, Ельвіра Комарова, Тетяна Сушенкова, Карамнов Іван, Рассказов Микита.

Одна з учасниць виставки Катерина Ненашева розповіла у себе в “Фейсбуці”, що автозаки оточили їхню виставку на станції метро “Курська”. Художники намагалися піти від поліції і дійшли через “Винзавод” до станції “Бауманська”, але там їх затримали.

За словами Ненашевої, мета виставки – показати, що нині в Росії не можна вважати мирним. У групи художників-пацифістів до 20 березня заплановані ще чотири антивоєнні виставки в Москві.

“Ми закликаємо художників і активістів висловитися з приводу тієї непомітною тотальної війни, в яку все глибше занурюється наша країна (Росія) – війни в головах, війни в телевізорах, війни з сусідами, війни проти власних громадян”, – зазначила Ненашева.

Читайте також:
Росія закриває офіс ООН з прав людини і “не бачить у цьому нічого незвичайного”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна