Глава Держдепу США: Росія має вибрати між санкціями проти неї й виконанням мінських угод

 

Державний секретар США Джон Керрі вважає, що Росія має вибрати: або санкції Заходу проти неї триватимуть і надалі, або вона виконуватиме мінські домовленості щодо України.
Про це глава Держдепартаменту заявив сьогодні, 13 березня, в Парижі під час переговорів міністрів закордонних справ США, Франції, Великої Британії, Німеччини та Італії, пише “Німецька хвиля” з посиланням на Reuters.

“Росії варто обрати між подальшою дією санкцій, які мають нищівний вплив на її економіку, або виконанням у повному обсязі мінських домовленостей”, – зазначив Керрі.

Водночас міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в оприлюдненому сьогодні інтерв’ю телеканалу РЕН-ТВ висловив сподівання на компроміс із Вашингтоном щодо ситуації в Україні. Він закинув США “вирішальний вплив на позицію Києва”.

“Сподіваюся, що американці розуміють необхідність шукати тут якісь компромісні шляхи, які дозволять повністю виконати мінські домовленості”, – заявив Лавров, додавши, що РФ “абсолютно не потрібна криза в Україні“.

Днями МЗС Німеччини нагадало про невиконання Україною своїх зобов’язань у рамках мінського процесу та надто “мляве” втілення реформ.

Читайте також:
Путін з Обамою в День усіх закоханих поговорили про Україну та Сирію

У Мінську підписали два документи щодо “нуля” на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна