ЗСУ проводять розмінування підконтрольних територій біля лінії фронту

 

Військовослужбовці Збройних сил України в зоні АТО проводять розмінування підконтрольних територій відповідно до Мінських угод за присутності спостерігачів ОБСЄ та представників СЦКК (Спільного центру з контролю й координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін). Найнебезпечнішими вважають території поблизу лінії розмежування, але весь масштаб замінованих територій досі не відомий. Про це повідомив прес-центр штабу АТО з посиланням на начальника інженерної служби 92-ї окремої механізованої бригади Костянтин Баканова.

Підрозділ підполковника Баканова проводить знешкодження вибухонебезпечних предметів на полігоні бойової підготовки неподалік села Трьохізбенка Новоайдарського району Луганської області.

“Досить часто саперними підрозділами нашого з’єднання проводиться розмінування в рамках реагування на вибухові пристрої, виявлені цивільними особами”, – зазначив Баканов.

Крім того, за словами офіцера, знищенню підлягають і вибухонебезпечні предмети, які постійно виявляються безпосередньо на полігоні після навчальних стрільб. “Так, наприклад, лише за останні два дні нами зібране більше 400 одиниць боєприпасів різного калібру, починаючи від ВОГ-17, ВОГ-25, ПГ-7, РПГ і закінчуючи розривними набоями, які не придатні для подальшого озброєння армії й підлягають знищенню”, – зауважив Костянтин Баканов.

За словами начальника інженерної служби 92 омбр, знешкодження подібних боєприпасів, як правило здійснюється в електричний спосіб. Але в даний під час підриву обов’язково присутні представники місії ОБСЄ та СЦКК від української сторони.
“Зараз триває так зване “збереження тиші”, тому ми не маємо жодного права виконувати підривні роботи та відкривати вогонь без дозволу на те представників цих установ”, – підкреслив Баканов.

“Це і є наш безпосередній вклад у виконання умов Мінських угод із розмінування територій, що знаходяться на лінії розмежування”, – зазначив офіцер.

Читайте також:
У Мінську підписали два документи щодо “нуля” на Донбасі,
зокрема з питань протимінної діяльності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна