Українській владі здався розчарований бойовик “ЛНР” із Хмельниччини

 

На Луганщині в районі села Троїцьке українським правоохоронцям здався бойовик “ЛНР” із Хмельницької області, який вирішив скористатися програмою СБ України “На тебе чекають вдома“.

Прес-центр СБУ розповів, як уродженець міста Славута опинився на боці незаконних збройних формувань на Донбасі.
У січні 2014 року чоловік виїхав до Російської Федерації, де нелегально працював різноробочим на будівництві. У серпні 2015 року він втратив документи і звернувся до російських правоохоронних органів з метою їх відновити.
Натомість представники спецслужб РФ, погрожуючи ув’язненням, завербували чоловіка. Йому видали довідку на право тимчасового перебування на території РФ, квиток до Ростов-на-Дону та направили до зони військового конфлікту на Донбасі.

Після місячного навчання у тренувальному центрі в місті Стаханов на Луганщині бойовик приєднався до одного з угруповань терористичної організації “ЛНР”. З ним було підписано контракт та обіцяно 15 тисяч рублів щомісячно.

“Через нелюдське ставлення ватажків до підлеглих і невиплату грошей чоловік розчарувався в ідеях «русского міра» та вирішив скористатися програмою Служби безпеки України «На тебе чекають вдома». Він самовільно, із зброєю, покинув позиції терористів та перейшов на територію підконтрольну українським підрозділам”, – інформує прес-центр СБУ.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна