Порошенко ненавидить воювати з Росією, але сподівається повернути Донбас до кінця року

 

Президент Петро Порошенко сподівається, що Україна відновить контроль над всією територією Донецької та Луганської областей до кінця 2016 року. Про це він заявив в інтерв’ю турецькому телеканалу TRT World.

“Я вірю, що зумію повернути контроль над сходом моєї країни, і сподіваюся, що це можливо цього року”, – сказав Порошенко, перебуваючи з візитом у Туреччині.

Він зазначив, що повернення контролю над Донбасом стане першим кроком. Повернення анексованого Росією Криму займе більше часу, але альтернативи відновленню там влади України немає.

Глава держави пообіцяв, що зробить усе можливе для реалізації цих планів.

“Я ненавиджу воювати з Росією, але як головнокомандувач я повинен захищати Україну”, – також зазначив Порошенко в інтерв’ю TRT World.

Президент нагадав, що “агресія Росії стимулювала європейські прагнення українців”. І додав, що Україна “безперечно, прагне вступити до НАТО – це інструмент, який гарантує безпеку Східної Європи”.

Читайте також:
Порошенко даватиме електрику лише в український Крим.
А Донбас може стати нашим у 2016-му

Конфлікт НАТО й Росії: Британія тренується перекидати свою армаду в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна