Єврокомісія може внести пропозицію про безвізовий режим для України вже в квітні

 

Єврокомісія вже наступного місяця може ухвалити законодавчу ініціативу про надання Україні безвізового режиму. Про це  сказав учора, 9 березня, в Брюсселі європейський комісар із питань міграції та внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос, повідомляє УНІАН.

“Україна дуже напружено працює над усіма питаннями для того, щоб виконати всі критерії. Ми все ще працюємо у позитивному руслі для того, щоб внести Україну у список наступного місяця”, – сказав Аврамопулос.

Він також назвав “позитивним сигналом” для цього те, що українська сторона “дуже позитивно й успішно” працює на виконання взятих зобов’язань. “Це питання часу, щоб виконати всі критерії”, – наголосив єврокомісар.

Цю заяву Аврамопулос зробив на брифінгу, після того як повідомив про подання Єврокомісією законодавчої ініціативи щодо надання безвізового режиму з ЄС для Грузії.

Нагадаємо, питання надання Грузії безвізового режиму з ЄС мало розглядатися окремо від України, але було розділене.
У ЗМІ мовилося, що українсько-грузинську пропозицію Єврокомісії щодо надання країнам безвізового режиму можуть знову об’єднати у квітні, після того, як відбудеться референдум у Нідерландах.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна