Єврокомісія подала законодавчу пропозицію щодо безвізового режиму для Грузії

 

Єврокомісія сьогодні оголосила про подання законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для Грузії.
Про це, як повідомляє кореспондент “Європейської правди“, заявив єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамопулос на прес-конференції в Брюсселі.

“Комісія сьогодні запропонувала зняти візові вимоги для громадян Грузії. Комісія пропонує включити Грузію в перелік країн, з якими у ЄС діє безвізовий режим”, – сказав Аврамопулос.

Єврокомісарнаголосив, що Грузія виконала всі вимоги для безвізового режиму.

За процедурами Євросоюзу, після цього пропозиція Єврокомісії має пройти процедуру узгодження – і між країнами-членами Євросоюзу, і на рівні Європарламенту.
Ця процедура займає не менше місяця. Після цього вона має бути затверджена Радою ЄС з питань юстиції, свободи та безпеки, яка збирається раз на квартал.

Нагадаємо, питання надання Грузії безвізового режиму з ЄС мало розглядатися окремо від України, але було розділене.
У ЗМІ мовилося, що українсько-грузинську пропозицію Єврокомісії щодо надання країнам безвізового режиму можуть знову об’єднати у квітні, після того, як відбудеться референдум у Нідерландах.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна