Поліцейський патруль на Донеччині викрив “майора МГБ ДНР” та найманця з Якутії

 

Бійці роти поліції спецпризначення “Кривбас” затримали двох бойовиків терористичних організацій “ЛНР/ДНР”, один із яких, імовірно, є майором так званого “Міністерства держбезпеки ДНР”.
Про це в соцмережі повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

За його даними, 7 березня під час патрулювання “кривбасівцями” залізничної станції Очеретине (Ясинуватський район Донецької області) після перевірки документів були затримані громадяни І. й Д.

За документами, І. – 1976 р.н., уродженець м. Дзержинськ Донецької області, зареєстрований у Дзержинську (нова назва – Торецьк). Д. – 1996 р.н., нібито уродженець м. Марганець Дніпропетровської області, зареєстрований у Марганці.

Але паспорт на ім’я громадянина Д. мав явні ознаки технічної підробки документів (переклеєна фотографія особи).

Під час огляду речей особи з паспортом на ім’я Д. було виявлено інші – документи на ім’я громадянина Т., 1996 р.н., уродженця Усть-Янського району республіки Саха (Якутія, РФ), пише Шкіряк.

Поліцейські з Дніпропетровщини логічно припустили, що громадянин Д. – насправді російський найманець Т.

Адже в амбулаторній лікарняній картці Т., знайденій у Д., знайшли лікарські документи про обстеження та надання йому 28.02.2015 медичної допомоги за фактом отримання контузії головного мозку під час участі в бойових діях.

Також у Т. “виявлено фотознімки 10 його дружніх зв’язків, які вдягнені у військову амуніцію, що має знаки розпізнавання незаконних збройних формувань «ЛНР», «ДНР» зі зброєю в руках”, пише радник глави МВС.

Крім того, в паперах Т. була довідка від 27.01.2016 про склад сім’ї, видана в “Луганській народній республіці” “відділом із забезпечення життєдіяльності смт Хрустальний” (район Красного Луча), що вказує на місце його проживання: селище Колчанівка.

“Вище приведені факти свідчать про можливу причетність затриманих до російських терористичних банд «ЛНР», «ДНР»”, – підкреслює Зорян Шкіряк.

Затриманих передали співробітникам Костянтинівського міськвідділу управління СБУ в Донецькій області.

За інформацією УСБУ Донеччини, громадянин І. є майором поліції “МДБ ДНР” у місті Новоазовськ Донецької області.
Громадянин Т. був бойовиком незаконного збройного формування “Красний Луч”.

Читайте також:
ГУР: Учора під Авдіївкою терористи втратили 9 осіб убитими й 13 пораненими

Подарунок для СБУ: бойовики виклали в інтернет список членів руху “Донецька республіка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна