Порошенко: Україна стала нацією воїнів, і роль жінки в цьому дуже особлива

 

Президент Петро Порошенко у своїй адміністрації напередодні Міжнародного жіночого дня зустрівся з видатними жінками, серед яких — учасниці АТО, волонтери, медики, вчителі, артисти та спортсмени, і привітав їх з прийдешнім святом.

“З тими випробуваннями, які послав Україні Господь, країна перетворилася на націю воїнів, і роль та місце жінки в цьому є дуже особливими”, – цитує Порошенка прес-служба Банкової.

Президент підкреслив, що “у війни не повинно бути жіночого обличчя”, та висловив глибоку шану жінкам, які разом з чоловіками боронять Україну проти російсько-терористичних військ в зоні АТО.

Таких жінок – 1200 осіб, зазначив глава держави і підкреслив: “Саме на таких прикладах, як Надія Савченко та кожна з вас, виховуються і зараз, і наступні покоління українців. Бо це вже нова держава, і ви – символи нової держави”.

Порошенко сказав, що жінки завжди є підтримкою для чоловіків, в тому числі для захисників на Донбасі, для яких фотокартки доньок та коханих стали опорою в складних умовах. “Чоловікам потрібна ваша любов, кохання, підтримка, сила та впевненість, що вдома все добре”, – наголосив президент.

З нагоди Міжнародного жіночого дня глава держави підписав указ про відзначення нагородами видатних жінок.
Див. список нагороджених >>>>

Зокрема, орденом “За мужність” ІІІ ступеня відзначено старших солдатів Юлію Дунданову (санітарного інструктора роти), Ольгу Омельчук, яка, ризикуючи життям, надала медичну допомогу 20 пораненим військовим, а також лейтенанта медичної служби Тетяну Потупалову – лікаря санітарного вертольоту Мі-8, яка здійснила 92 вильоти та надала медичну допомогу понад 600 пораненим і хворим.

Також Президент відзначив орденом княгині Ольги ІІІ ступеня старшого сержанта Галину Хмелівську – фельдшера рятувальної парашутно-десантної групи, яка здійснила понад 100 бойових вильотів та врятувала життя понад 350 військовим.

Читайте також:
“Марш невидимого батальйону”:
Генштаб скасував наказ про відмову приймати жінок на контракт ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна