Службу в АТО несуть 9,4 тис. поліцейських, з них півтори тисячі – відряджені

 

У зоні проведення АТО на ротаційній основі терміном від 30 до 45 діб на території Донецької та Луганської областей перебуває понад 9,4 тисячі працівників Нацполіції, з них майже півтори тисячі – відряджені інших регіонів.
Про це йдеться в матеріалі “Про що не говорить держава. “Новинарня” з’ясувала точні втрати в АТО всіх силових структур” на сайті Novynarnia.com.

“Інформуємо, що на ротаційній основі терміном від 30 до 45 діб в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей перебуває понад 9,4 тисячі представників Національної поліції України (у тому числі майже 8 тисяч представників головних управлінь Національної поліції України в Донецькій та Луганській областях), які залучаються та використовуються за рішенням керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України, а також організовують боротьбу з тероризмом шляхом запобігання, виявлення та припинення злочинів, вчинених з терористичною метою, розслідування яких віднесене законодавством до компетенції Національної поліції України”, –  ідеться у відповіді Департаменту кадрового забезпечення НП на запит “Новинарні“.

За інформацією з МВС і НП, за час війни на Донбасі загинуло 126 працівників органів внутрішніх справ (поранено – 488), зникло безвісти – 17, у полоні, – 4 особи; також після реформи МВС загинув 1 поліцейський (ще 1 поранений).
“Серед військовослужбовців Національної гвардії України під час проведення АТО за вказаний період загинуло 179 осіб, поранено – 737, зникло безвісти – 24 та перебуває в полоні 6 осіб”, – інформує “Новинарню” Департамент комунікації МВС.

Повідомляється, що 30273 працівникам [ОВС і Нацгвардії], які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичні операції, надано статус учасника бойових дій.

Читайте також:
“Чи заслуговую я на статус учасника бойових дій? Швидше ні, аніж так”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.