Ситуація в АТО: загинуло двоє бійців ЗСУ, вбито 30 бойовиків і призупинено роботу КПВВ “Мар’їнка”

 

За минулу добу, 4 березня, у зоні проведення антитерористичної операції двоє українських військових загинули, п’ятьох поранено. Про це повідомив речник адміністрації президента з питань АТО, полковник Андрій Лисенко.

За його словами, двоє військових загинули на маріупольському напрямку. Водночас у противника в тому самому бою було значно більше жертв.

“На цьому напрямку в темний час доби відбулося бойове зіткнення сил АТО з ворожою ДРГ. У результаті злагоджених дій військовослужбовців ЗСУ різних родів військ, противник у цьому бою зазнав важких втрат – до 30 осіб убитими. На жаль, під час бойового зіткнення з окупантами загинули двоє військовослужбовців ЗСУ”, – зазначив Лисенко.

Як уточнив волонтер Роман Сініцин, який працює з цими підрозділами, загиблі українці – бійці морського спецназу.

“Учора, 4 березня біля Маріуполя загинуло двоє бійців морського спецназу (73 морський центр спеціальних операцій). Потрапили у засідку, прийняли бій. Стрілкове, ПТУРи. Ще кілька бійців контужені”, – уточнив Сініцин.

Водночас, як зазначає волонтер, про цей бій “немає жодної інформації на сторінці ВМС ЗС України. Навіть згадки немає”.

“Зате сьогодні [командувач ВМС Сергій] Гайдук нагородив грамотами та дипломами жінок-військовослужбовців ВМС України. З пєснями-танцами нагородив, а чьо. **баний совок і лицемірство”, – констатує Сініцин.

Читайте також:
Прогнати “Гнома”. Волонтери ініціювали петицію до президента
задля очищення флоту України

Загалом за добу у зоні проведення антитерористичної операції бойовики обстріляли українських військових 50 разів, повідомляє прес-центр штабу АТО.
“З другої половини дня (4 березня) бойовики активізувалися по всій лінії розмежування та з мінометів різних калібрів обстріляли опорні пункти ЗСУ. 76 мін ворог випустив по укріпленнях в районі Чермалика та 45 мін поблизу Зайцевого”, – йдеться в повідомленні.

На луганському напрямку противник двічі порушив режим тиші в Попаснянському районі, вогонь вівся з боку Первомайська.

У Мар’їнці вчора було відносно спокійно. Але 5 березня о 9:45 російсько-терористичні війська, вкотре зухвало порушивши мінські домовленості, здійснили снайперський обстріл оборонного рубежу українського блокпосту КПВВ “Мар’їнка”.

Як повідомляє прес-центр АТО, у зв’язку з виникненням загрози життю та здоров’ю мирних мешканців, за рішенням командування ОТУ “Маріуполь” та за погодженням керівника штабу АТО у Донецькій та Луганській областях, роботу КПВВ “Мар’їнка” призупинено.

Читайте також:
Біля Красногорівки знищено 5 російських диверсантів – ГУР МО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна