Геращенко: На зустрічі в Парижі Клімкін передав міністрам листи мам і дружин наших бранців у “ДНР/ЛНР”

 

Ірина Геращенко
народний депутат України від БПП,
представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи з питань врегулювання ситуації на Донбасі

(FB)

РФ продовжує “відморожуватися” в питаннях врегулювання ситуації на Донбасі, робить вигляд, що “я не я , і зброя не моя”. ЄС хоче хоч якогось прогресу в питаннях виконання Мінських угод. Україна прагне справжнього, а не уявно-теоретичного вирішення конфлікту, реальної деескалації і демілітаризації, а не “виборів” у нашпигованому зброєю регіоні.

На жаль, як пишуть ЗМІ, зустріч міністрів закордонних справ “нормандського формату” у Парижі закінчила нічим… Хоча це прогнозовано, коли одна зі сторін конфлікту робить вигляд, що вона там ні до чого, і при цьому закликає Київ до “прямого діалогу” зі своїми маріонетками.
Україна і світ мати вести діалог із зачинщиком конфлікту на Донбасі, безпосередньо з Кремлем – і вимагати вивести зброю й випустити бранців.

Читайте також:
Підсумки “нормандського” Парижа:
троє – за вибори в ОРДЛО вже в червні, Україна – проти

Важливо. Міністр Клімкін передав усім учасникам “нормандського формату” листи-звернення від мам і дружин заручників, які більше року виборюють свободу своїх рідних. Це неприпустимо – рабство в ХХІ сторіччі. І так само неприпустимо, що тільки Україна досьогодні говорить вимогу звільнення бранців як пріоритетну. Всі – і ув’язнені в Москві, і ув’язнені в окупації, – мають бути негайно звільнені. І ми очікуємо в цій нашій позиції жорсткої реакції світу.

Дорогі мами і дружини наших хлопців, ваші звернення передані міністром Клімкіним його колегам – міністрам закордонних справ. З вимогою тиснути на РФ в питанні звільнення заручників.

 

РФ продовжує " відморожуватися" в питаннях врегулювання ситуації на Донбасі, робить вигляд, що " я не я , і зброя не мо…

Опубліковано Iryna Gerashchenko 3 березень 2016 р.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна