Ватажок “ДНР” наполягає, що, крім виборів на Донбасі, Україна має дати амністію й особливий статус

 

Питання виборів на Донбасі не можна розглядати у відриві від повної амністії бойовиків “ДНР” та особливого статусу Донбасу. Про це заявив так званий “глава Донецької народної республіки” Олександр Захарченко з нагоди зустрічі глав МЗС країн “нормандської четвірки”.

“Сьогодні в Парижі відбудеться чергова зустріч глав МЗС країн “нормандської четвірки”. Одним з обговорюваних питань стане можливість проведення виборів на Донбасі.
Хочу нагадати, що не можна розглядати питання проведення виборів на Донбасі у відриві від прийняття Верховною Радою України поправок до Конституції, надання особливого статусу Донбасу і повної амністії для всіх учасників подій, як того і вимагає Комплекс заходів”, – цитує заяву ватажка “ДНР” інформресурс бойовиків “ДАН”.

Читайте також:
Замість змін Конституції ЄС тепер вимагає від України виборів в ОРДЛО

Захарченко нагадав, що два тижні тому було розблоковано обмін полоненими.

“Однак події, які трапляються після цього, показали, що мета Києва полягає винятково в тому, щоб дрібними обмінами домогтися звільнення ще декількох десятків силовиків, які залишаються у нас у полоні, але при цьому залишити в себе більше тисячі наших прихильників, які опинилися в українських в’язницях, у тому числі і з політичних мотивів.
Про виконання пунктів 5 та 6 Комплексу заходів, які чітко вимагають проведення в Україні широкої амністії учасникам подій у Донбасі та їх обміну за формулою “всіх на всіх”, у Києві й думати не хочуть”, – зазначив глава терористичного угруповання.

Читайте також:
Захарченко: “Україна прагне вийти на кордон “ДНР” і Росії? Годі зволікати!”

Захарченко зізнався, що сепаратисти в 2014 році самі спалили село Кожевня

Нагадаємо, сьогодні в Парижі о 20:15 за київським часом почнуться переговори міністрів закордонних справ України, Франції, Німеччини і Росії щодо ситуації на Донбасі. Спільна прес-конференція дипломатів нормандської групи запланована на 23:00.

Напередодні в Мінську в ході зустрічі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі були підписані два документи. Угода про припинення навчань з бойовою стрільбою уздовж 30-км зони уздовж лінії зіткнення, яка набирає чинності з 4 березня 2016 року, а також документ щодо технічних аспектів завершення розмінування на 12 узгоджених ділянках уздовж лінії зіткнення. Від України документи підписав Леонід Кучма, від ОБСЄ – Мартін Сайдік, від Росії – Борис Гризлов.
Очікується, що “глави” “Луганської народної республіки” та “Донецької народної республіки” повинні завізувати ці документи до зустрічі глав МЗС у Парижі.

Водночас у переддень “нормандської” зустрічі бойовики посилили обстріли позицій ЗСУ та застосували реактивні установки “Град”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна