У Латвії розповіли деталі спорудження 3-метрового паркану на кордоні з РФ

 

Висота загородження, яке Латвія починає будувати на кордоні з Російською Федерацією, сягає майже 3 метрів. Про це повідомив начальник Державної служби прикордонної охорони Латвійської Республіки Нормундс Гарбарс.

За словами Гарбарса, мінімальна висота огорожі на кордоні з Росією становитиме 2,7 метра, включаючи колючий дріт, і через цей паркан буде непросто перелізти.

Цього року прикордонна охорона уклала угоду на суму 1,8 млн. євро для встановлення паркану на перших 24 кілометрах кордону. Загалом загородження планується встановити на 92 кілометрах, інформує сайт Delfi.lv з посиланням на LETA.

Будівельники зазначають, що огорожу можна встановити загалом на 193 км із 276 км російсько-латвійського кордону. На інших ділянках паркан не потрібен, адже там є природні перешкоди, болота тощо, які можуть затримати порушників.

“Будь-яку огорожу, за винятком триметрової стіни, можна фізично подолати, проте головне – максимально швидко, бажано протягом години, констатувати, що відбулося незаконне перетинання кордону.
Цей паркан з’явиться в тих місцях, де людей, які незаконно перетинають кордон, неможливо виявити протягом години. Такий паркан стоятиме на шляху і змушувати заздалегідь готуватися (до йоо подолання) – наприклад, перерізати або зробити підкоп. Це в свою чергу дасть прикордонникам запас часу, щоб прибути на місце порушення”, – пояснив Гарбарс.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна