Трамп і Клінтон виграли “супервівторок” і напевне стануть кандидатами на виборах у США-2016

 

Республіканець Дональд Трамп та представниця Демократичної партії Гілларі Клінтон здобули впевнені перемоги на праймеріз у “супервівторок”.

Як повідомляє The New York Times, Трамп переміг в Алабамі, Арканзасі, Джорджії, Массачусетсі, Теннессі, Вермонті й Вірджинії.
Його суперник Марко Рубіо взяв гору в Міннесоті. Інший представник республіканців Тед Круз виграв у штатах Техас і Оклахома.

Клінтон виграла в Алабамі, Арканзасі, Джорджії, Массачусетсі, Теннессі, Техасі і Вірджинії. Її суперник Берні Сандерс здобув першість у Колорадо, Міннесоті, Оклахомі і Вермонті.

Таким чином, як пише Reuters, Дональд Трамп і Гілларі Клінтон зробили впевнені кроки до того, щоб стати представниками двох найбільших партій США на президентських виборах у листопаді 2016 року.

Перемога Клінтон була передбачуваною через серйозну підтримку, яку мають демократи з боку афроамериканських виборців у південних штатах, зокрема в штаті Арканзас, де Гілларі й колишній президент Білл Клінтон, її чоловік, починали політичну кар’єру.

Водночас перемога Трампа здобута на тлі серйозної критики з боку кількох республіканських губернаторів і сенаторів, які відмовилися говорити, чи будуть вони підтримувати Трампа.
Очільники Республіканської партії критикують мільярдера за його агресивну риторику.

Втім, саме агресивна риторика щодо мусульман та мігрантів, як показали опитування, стала головними козирем експресивного бізнесмена Трампа у більшості південних штатів.

Сам Дональд Трамп, коментуючи свою перемогу, зазначив: “Я хотів би бачити Республіканську партію і всіх нас об’єднаними, бо коли ми разом, ніхто нас не переможе”.

Після “супервівторка” в мільярдера Дональда Трампа вже є 274 голоси делегатів для партійного з’їзду, який назве кандидата в президенти від республіканців, у сенатора від Техасу Теда Круза – 149, у сенатора від Флориди Марко Рубіо – 82, у губернатора Огайо Джона Касіча – 25, у лікаря Бена Карсона – 8.

Серед демократів сенаторка від Нью-Йорка Гілларі Клінтон перемагає висуванця Вермонту Берні Сандерса з рахунком делегатських голосів 527:333.

Читайте також:
Скандальний мідьярдер Трамп став фаворитом республіканців
перед виборами у “супервівторок”

Нагадаємо, 1 березня в США відбувався один з найважливіших етапів президентської гонки – так званий “супервівторок”.
Голосування партійних активістів та прихильників двох найбільших партій відбулися одразу в 12 штатах і Американському Самоа.

Перед “супервівторком” Трамп виграв попереднє голосування в Неваді, Південній Кароліні і Нью-Гемпширі.
Гілларі Клінтон перемагала в Південній Кароліні, Неваді й Айові.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна