На Донеччині затримали ще одного екс-бойовика ДНР, який “не підтримує війну”

 

У Дружківці на Донеччині Служба безпеки України спільно з поліцією затримали колишнього бойовика терористичної організації “ДНР”.

Історія стандартна для таких затримань: чоловік приєднався до терористів у травні 2014 року, зі зброєю в руках чергував на блокпостах, перевіряв машини, патрулював вулиці міста.

Побачивши мародерство та здирництво з боку “ополченців” та російських найманців і розчарувавшись в ідеології “русского міра”, бойовик під час наступу українських військ залишив угруповання та повернувся додому.

“Я війну не підтримую ні з тої сторони, ні з цієї, прошу всіх скласти зброю”, – сказав затриманий на камеру.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (“створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності”, карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років). Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте також:
СБУ затримала диверсантів, які підірвали міст на Луганщині в травні 2014-го

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна