У виші, де студентам видали перепустки з мапою України без Криму, кличуть СБУ

 

Студентам Національного медичного університету імені академіка Богомольця видали перепустки з картою України без Криму. Після того, як один зі студентів це помітив, видачу перепусток припинили й терміново поміняли їх на нові, з правильною мапою.

Про інцидент написав у своєму “Фейсбуці” голова студентської ради університету Ілля Бурлаченко.

За його словами, перепустки, на зворотньому боці яких була зображена мапа України без півострова Крим, іще ввечері 25 лютого почали видавати мешканцям гуртожитку №3. Щойно помилку було помічено, видані картки відкликали.

Адміністрація студентського містечка НМУ негайно звернулася по роз’яснення до виробника карток.

“Фірма-виробник принесла свої вибачення і в терміновому порядку перевипустила тираж пропусків, цього разу з картою України з Кримом”, – зазначив Бурлаченко.

За його словами, вже 26 лютого студентам почали видавати нові карти.

“Надалі адміністрація НМУ розриває будь-які стосунки з фірмою-виробником електронних пластикових карток. Зараз в університеті проводиться внутрішнє службове розслідування”, – додав Бурлаченко.

Перепустки з мапою України без Криму одразу замінили на нові – з Кримом.Так як навчальний заклад не має власних потужн…

Опубліковано Іллею Бурлаченком 29 лютого 2016 р.

У зв’язку з цим інцидентом Міністерство інформполітики звернулося до Міносвіти, МОЗ, Служби безпеки України та Генпрокуратури з проханням з’ясувати всі обставини та вжити відповідні заходи реагування.

Пізніше співробітниця кримськотатарського каналу ATR Еміне Джепар опублікувала у “Фейсбуці” коментар ректора університету ім. Богомольця Катерини Амосової, яка назвала ситуацію з перепустками ганебною.

“Жодним чином не знімаючи свою відповідальність за все, що сталося, сподіваюся, що принаймні частина суспільства і ви особисто не станете “кваліфікувати” недбалу неуважність лічених працівників нашого закладу, які повинні погоджувати макет для друку, категоріями на кшталт “державної зради”, – зазначила Амосова.

Вона також повідомила, що в університеті розпочато службове розслідування, і висловила готовність співпрацювати з Генпрокуратурою і СБУ.

Відповідь Ректора НМУ ім.О.Богомольца"Шановна пані Дзепар!Інцидент з перепустками, який щойно стався в нашому Універ…

Опубліковано Emine Dzheppar 29 лютого 2016 р.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна