Саакашвілі: Одеська митниця ламає корупційні стереотипи

 

Міхеїл Саакашвілі
голова Одеської обласної державної адміністрації, ініціатор “Руху за очищення”

Одеська митниця ламає корупційні стереотипи (FB)

Одеська митниця, напевно, один з основних наших реформаторських проектів за яким можна точно відстежити настрій українського суспільства.

Зі зміною керівництва на Одеській митниці перестали брати хабарі і звідти пішли всі ті, хто працював “в чорну”, а це, за нашими підрахунками, не менше 60% операцій.

Проте надходження до бюджету від цього органу не тільки не зменшилися, а й значно збільшилися. Виявляється, в Україні безліч людей готових платити податки і працювати прозоро, людей для яких корупція – перешкода бізнесу, а не сам бізнес.

Незважаючи на весь саботаж, тільки за перші два місяці 2016 року Одеська митниця встигла перевиконати план на 183 мільйони гривень, а це значить, що у нас вже є 92 млн. грн. на реконструкцію дороги Одеса-Рені.

надходження Одеської митниці 2016

Звичайно, наш Відкритий митний простір для корупціонерів в Києві – повний провал, адже уявіть як виростуть обсяги грошей в обхід годівниці, якщо розмитнення товару буде займати не більше 15 хвилин.

Природно, що для них це неконституційно, у них своя конституція, де право на злодійство одне з головних, тільки ось до конституції України це не має ні найменшого відношення.

Читайте також:
Саакашвілі: В питанні митниці Яценюк воліє обманювати народ України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна