Постпред в ООН нагадав, що Україна запрошує на Донбас “голубі шоломи” і поліцейську місію ОБСЄ

 

Україна закликає посилити міжнародну присутність на Донбасі: розгорнути миротворців ООН і поліцейську місію ОБСЄ.
Про це заявив представник України при Організації Об’єднаних Націй Володимир Єльченко на засіданні Радбезу ООН, передає УНІАН.

“Необхідна активніша міжнародна присутність для забезпечення безпеки на місці (на Донбасі), а також має здійснюватися місія ОБСЄ. Ми вітаємо продовження мандата місії на прохання України.
Ми запросили розмістити операцію миротворців ООН – ця пропозиція залишається в силі”, – заявив постпред.

При цьому Єльченко підкреслив, що необхідно підвищення можливості місії ОБСЄ і підкріплення її діяльності спеціальною поліцейською місією під егідою ОБСЄ, що могло б стати ефективним засобом для того, щоб привнести мир на Донбас.

“Ми вважаємо, що неконтрольований сегмент російсько-українського кордону робить лише обмеженим вплив міжнародних заходів, оскільки збройні угруповання, які отримують зброю, можуть прибувати з Росії”, – додав представник України в ООН.

Читайте також:
“Сепари” відхилили пропозицію Києва залучити до виборів в “ДНР/ЛНР” контингент ООН

Володимир Горбулін описав переваги виходу з Мінських угод та їх продовження

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна