Німеччина: Вибори на Донбасі мають відбутися вже в першій половині 2016 року

 

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр розраховує, що вибори на окупованих територіях Донбасі відбудуться в першій половині цього року.
Про це він заявив після закінчення засідання Радбезу ООН, де представив програму ОБСЄ на 2016 рік – рік головування в цій організації ФРН, повідомляє Укрінформ.

“Ми постараємося досягти якогось прогресу, особливо в питанні ситуації з безпекою, і обговорити нове виборче право для Східної України, для Донбасу, що є основною умовою для проведення виборів, які мають відбутися в першій половині цього року”, – заявив Штайнмаєр.

Читайте також:
Замість змін Конституції ЄС тепер вимагає від України виборів в ОРДЛО

За словами глави німецької дипломатії, це будуть основні питання, які глави МЗС “нормандського формату” обговорять у найближчий четвер, 3 березня, в Парижі.

Франк-Вальтер Штайнмайєр констатував, що “ми, як і раніше, далекі від політичного вирішення [конфлікту на Донбасі]”. Хоча, за словами міністра, вдалося розрядити, деескалувати ситуацію, кількість жертв і випадків порушень перемир’я, як і раніше, дуже високе.

Раніше на зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі Штаймайєр заявив, що Мінські угоди можуть бути поставлені під сумнів, доки сторони конфлікту на сході України не досягнуть швидшого прогресу у виконанні домовленостей.

Читайте також:
Постпред в ООН нагадав, що Україна запрошує на Донбас
“голубі шоломи” і поліцейську місію ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна