Антикорупційна прокуратура скерувала до суду свою першу справу

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура спрямувала до суду першу свою справу.
Про це повідомив перший заступник антикорупційного прокурора Максим Грищук, повідомляє Укрінформ.

“Ми скерували одну справу в суд і зараз на виході ще близько 10″, – зазначив він.

Грищук зауважив, що загалом Антикорупційна прокуратура працює майже над 90 кримінальними провадженнями, відкритими “стосовно суддів, працівників правоохоронних органів, керівників вищих органів влади, керівників державних підприємств”.

Читайте також:
Прокурора, який за хабар намагався влаштуватися в Антикорупційне бюро,
посадили під домашній арешт

Молодий антикорупційний прокурор пояснив присвоєння йому генеральського звання

Перший чин НАБУ: затримано керівника
Державної інноваційної фінансово-кредитної установи

Як повідомлялося, незважаючи на те, що детективів Національного антикорупційного бюро України було набрано у вересні, повноцінна робота відомства почалася лише після обрання на конкурсній основі та затвердження генпрокурором України голови Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП), яке відбулося 30 листопада. Очолив САП 30-річний львів’янин Назар Холодницький.

16 грудня 2015 року новостворене Національне корупційне бюро викрило першого хабарника. Ним виявився суддя одного з міських судів Луганської області, який через посередника вимагав хабар у розмірі 4 тисяч доларів за звільнення особи від відбування частини покарання та зняття арешту з автомобіля.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна