Україна готується спростити візовий режим із 30 країнами та пропонуватиме іноземцям візи онлайн

 

Міністерство закордонних справ України веде переговори щодо спрощення візового режиму з більш як 30 країнами.
Таку інформацію оприлюднено на сторінці Департаменту консульської служби МЗС у соцмережі.

“Переговорний процес щодо спрощення режиму поїздок для наших громадян ведеться з понад 30 країнами Латинської Америки, Перської Затоки, Південної та Південно-Східної Азії”, – йдеться у коментарі.
Водночас в МЗС не уточнили, з якими саме країнами тривають переговори.

Також Департамент консульської служби МЗС інформує, що невдовзі в Україні може запрацювати нова система видачі віз для іноземців – онлайн.

“Найближчим часом на розгляд уряду України буде внесено оновлені правила оформлення віз для іноземців, над якими робота велася з початку 2015 року.
Ними передбачатиметься можливість оформлення електронної візи, аутсорсинг, скасування запрошень ДМС (Державної міграційної служби) України, скорочення термінів оформлення візи, зниження вартості, уніфікація переліку документів для отримання української візи, онлайн-заповнення візових анкет, реєстрація на подання візових документів та інші інноваційні елементи”, – йдеться у повідомленні.

При цьому в МЗС зазначають, що головна передумова запровадження цих змін виконана – з 17 лютого розпочато тестово-дослідну експлуатацію інформаційно-телекомунікаційної системи “Віза”, яка відповідає європейським стандартам в галузі оформлення віз.

Принагідно ДКС повідомляє, що Міністерство закордонних справ України внесло пропозицію керівництву держави, аби запровадити безвізовий режим поїздок в Україну для громадян Австралії та Нової Зеландії.

Також ведеться переговорний процес щодо взаємного спрощення візового режиму із Сінгапуром.

Читайте також:
Китай частково скасував візи для українців

Єврокомісія знову об’єднає Україну й Грузію у “безвізовий пакет” у квітні, – ЗМІ

Нещодавно міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що до кінця року Україна може скасувати візи для громадян Індії та Китаю; проводиться робота зі скасування віз для “країн арабського регіону, за винятком тих, де зберігається терористична загроза”.
За словами міністра, такі кроки сприятимуть приходу інвесторів в Україну.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.