Прем’єр-ліга обрала головою людину Суркіса та призначила чемпіонат із 12 клубів

 

Учасники загальних зборів Української футбольної Прем’єр-ліги сьогодні обрали нового голову УПЛ та затвердили пропозицію робочої групи щодо формули проведення чемпіонату України сезону-2016/17.

Новим президентом Прем’єр-ліги одностайно обраний Володимир Генінсон, який був єдиним кандидатом на посаду. Його вважають людиною Григорія Суркіса – нинішнього тіньового зверхника Федерації футболу України.

До Генісона головою УПЛ був Віталій Данилов, народний депутат від ВО “Батьківщина”, харківський бізнесмен, колишній президент уже неіснуючого ФК “Харків”.

У наступному чемпіонаті візьмуть участь 12 команд, а турнір складатиметься з двох етапів.

Як інформує прес-служба УПЛ, на першому учасники проведуть двоколовий турнір, після чого розіб’ються на дві шістки, які поведуть боротьбу за медалі та місця у єврокубках і за збереження прописки у ПЛ відповідно. Кількість набраних очок після першого етапу зберігається.

За підсумками сезону дві команди, які за спортивними показниками посіли останні два місця у підсумковій турнірній таблиці, напряму залишають лігу, а до складу учасників ПЛ увійдуть два колективи першої ліги.

За схожою схемою проводиться чемпіонат Шотландії, у якому також беруть участь 12 клубів.

Розіграш Кубка України-206/17 на кожному етапі складатиметься з одного матчу, а пари суперників визначатимуться сліпим жеребкуванням перед кожною стадією.

 

Зараз у Прем’єр-лізі 14 клубів, але на весняну частину чемпіонату точно не вийде запорізький “Металург”, який припиняє існування через брак коштів.
Може почати процедуру банкрутства одеський “Чорноморець”, який заборгував “Сбєрбанку Росії” за кредитом понад 1 млрд. грн.
Незрозуміла ситуація в ФК “Сталь” (Дніпродзержинськ): команда поїхала на збори в Туреччину завдяки президенту, але віце-президент проводить процедуру ліквідації клубу.

володимир генінсонГенінсон Володимир Братіславович народився 12 травня 1976 року в Києві.
До обрання на посаду президента Української футбольної Прем’єр-ліги був виконавчим директором Федерації футболу України.
Вищу освіту здобув за кордоном, закінчивши в 2001 році Champlain College (Вермонт, США).
Кар’єру почав, працюючи в міжнародній мережі готелів HowardJohnson та Intercontinental. В Україні очолював департамент кейтерингу та обслуговування в готелі Hyatt Regency Kyiv, обіймав посаду директора з розвитку управляючої компанії Vertex Hotel Group.

У 2011 році, перед Євро-2012, був призначений директором з експлуатації НСК “Олімпійський”. Має сертифікат тренера від Європейської асоціації стадіонів та безпеки (ESSMA).

Член президії ФФУ. Був головою комітету ліцензування клубів ФФУ. Делегат УЄФА. Координатор мережі FARE (“Футбол проти расизму в Європі”) в Україні.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна