Німеччина розробляє “план Маршалла” для України

 

У Німеччині за участі української сторони працюють над новою стратегією для стабілізації і розвитку України.
Про це заявив член Християнсько-демократичного союзу (партія канцлера Ангели Меркель), голова Німецько-української парламентської групи у Бундестазі Карл-Георг Вельман в інтерв’ю газеті “Сегодня”, повідомляє “Європейська правда”.

На запитання, чи справді Європа стомилася від України через постійні корупційні та політичні скандали, Вельман відповів:
“Ми не хочемо, щоб це відбулося. Тому ми працюємо над новою стратегією для стабілізації і розвитку України, разом з українцями. З набагато більш великими фінансовими і політичними зусиллями”, – розповів він.

За словами депутата, це нова стратегія, яка йтиме як доповнення до Угоди про асоціацію України з ЄС.

“Це ще в розробці і не стало частиною офіційної політики. Це ідея ґрунтовного “плану Маршалла” для відновлення економіки, управління, судової системи і т. д. Якщо цей “план Маршалла” коли-небудь почне працювати, то тільки під повним контролем і моніторингом (з боку Німеччини)”, – сказав Вельман.

“Європа – це доля України. Але в першу чергу і ви повинні робити свою домашню роботу. Приміром, як робили поляки після підписання Угоди про асоціацію з ЄС більше 20 років тому” – наголосив він.

Читайте також:
Замість змін Конституції ЄС тепер вимагає від України виборів в ОРДЛО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна