На адмінкордоні з Кримом російські силовики затримали трьох українських активістів

 

Трьох активістів Українського культурного центру, який функціонує в Криму, російські силовики затримали на пункті пропуску “Чонгар” при в’їзді на півострів 29 лютого.
Про це розповіла керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник на прес-конференції в Києві, повідомляє сайт “Крим. Реалії“.

“Це Михайло Батрак, Галина Балабан, а також Ірина Данилович. Зараз вони затримані російськими органами силовими, ФСБ. Нам невідомо, що з ними відбувається”, – заявила правозахисниця.

“Вони їхали з Києва додому, до Криму, вони живуть у Сімферополі”, – уточнила Скрипник.

За її словами, підстави для затримання також невідомі.

ОНОВЛЕНО. Спершу з активістами не було зв’язку. Невдовзі з’ясувалося, що Галину Балабан і Ірину Данилович вже відпустили.

“Ми швидко відреагували на затримання українських активістів на адмінкордоні з Кримом. Зараз уже стало відомо, що щонайменше двох людей відпустили – Ірину й Галину”, – сказала Ольга Скрипник.
“Але Михайло досі перебуває на допиті, його колеги говорять, що допит досить серйозний. Які наслідки можуть бути після цього, поки невідомо”, – додала вона.

Офіційні коментарі силових відомств анексованого Криму, підконтрольних Росії, відсутні.

Минулого тижня повідомлялося також про затримання на адмінкордоні з Кримом активіста Українського культурного центру Вельдара Шукурджиєва.

Читайте також:
Прокуратура Росії може заборонити TripAdvisor через “приписку” Криму до України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна