СБУ затримала жінку – військовослужбовця ЗСУ, яка працювала на спецслужби Росії

 

Працівники Служби безпеки України затримала жінку – військовослужбовця Збройних сил України, яка була завербована російськими спецслужбами.
Про це повідомляє пре-центр СБУ.

За інформацією СБ України, ця особа служила в районі проведення АТО та, починаючи з вересня 2015 року, передавала російським спецслужбам інформацію з обмеженим доступом.

Співробітники контррозвідки та Головного слідчого управління СБУ задокументували розвідувально-підривну діяльність зловмисниці проти Української держави.

“Виконуючи завдання терористів та представників російських спецслужб, інформаторка передавала своїм кураторам відомості про позиції Збройних сил України, плани проведення оборонних операцій, схеми зв’язку, установчі дані, позивні та номери телефонів бійців, інші відомості військового характеру”, – сказано в повідомленні.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.
Зловмисниці оголошено про підозру за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу), 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
На Харківщині СБУ затримала диверсанта,
який намагався підірвати поїзд із 500 пасажирами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна