Росія не збирається дотримуватися умов перемир’я в Сирії, узгодженого зі США

 

Росія не збирається дотримуватися умов двотижневого перемир’я в Сирії, яке має початися з 27 лютого за погодженням зі США. Це випливає із заяви прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, яку поширила агенція ТАСС.

“Повітряно-космічні сили Росії продовжують операцію в Сирії на підтримку збройних сил цієї країни; вона спрямована проти “Ісламської держави” та інших терористичних організацій, які зафіксовані у відповідному списку РБ ООН”, – зазначив прес-секретар.

“Відомо, що навіть після набрання чинності перемир’я наступальні дії проти терористичних організацій в Сирії припинятися не будуть, це не планується”, – заявив Пєсков.

За його словами, заяви про атаки російських військових на цивільні об’єкти “не підкріплені ніякою достовірною інформацією”.

Пєсков не уточнив, які саме “інші терористичні організації” має на увазі Кремль.

Водночас, за даними аналізу агенції Reuters, складеного на підставі даних міністерства оборони РФ, майже 80% російських авіаударів у Сирії припали по районах, які контролює не “Ісламська держава”.
Як показав аналіз, більша частина ударів була здійснена по районах, які утримують інші угруповання, які протистоять режиму сирійського президента Башара Асада, в тому числі відгалуження “Аль-Каїди”, але також і поміркована опозиція, яку підтримують Сполучені Штати.

Сьогодні, в останній день перед перемир’ям, що має початися в 0:00 27 лютого, російські бомбардувальники завдали нових масованих ударів по сирійських містах.

Сирійський центр з моніторингу за дотриманням прав людини повідомив про щонайменше 10 авіанальотів та артилерійських обстрілів, спрямованих на місто Дума, а також у провінціях Хомс та Хама.

Уряд Сирії 23 лютого заявив про свою готовність погодитися на припинення бойових дій, яке не розповсюджується на “Ісламську державу” та пов’язаний з “Аль-Каїдою” “Фронт аль-Нусра”.
Поміркована сирійська опозиція також заявила про готовність підтримати двотижневе перемирʼя. При цьому повстанці побоюються російських авіаударів по них під прикриттям боротьби з тероризмом.

Читайте також:
Через загострення ситуації посольство України в Сирії евакуюють до Лівану

Росія відкинула вимоги ООН і США припинити вбивства мирного населення в Алеппо

Україна 2015 року продала Росії корабель, яким тепер возять зброю в Сирію

Глава МЗС РФ Сергій Лавров сьогодні заявив, що Росія не домовлялася з США про обов’язковий відхід від влади сирійського президента Башара Асада, як про це говорить президент США.

“Вчора, наприклад, в ході виступу президента Обами з питань боротьби з ІДІЛ було сказано, що неможливо мобілізувати світову спільноту на ефективну боротьбу з тероризмом, поки президент Асад перебуває при владі. Це повністю суперечить усім тим рішенням, під якими США підписалися в Раді Безпеки ООН”, – цитує Лаврова “РІА Новости”.

Учора Барак Обама повторив, що громадянська війна в Сирії не завершиться, доки при владі залишається Башар Асад. Глава Білого дому додав, що з цього питання у США залишаються “істотні розбіжності” з Росією, Іраном та деякими іншими регіональними акторами.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна