Нацполіція опублікувала карту для росіян, які хочуть проїхати транзитом по Україні

 

Національна поліція України визначила рекомендовані транзитні маршрути руху для вантажного транспорту Російської Федерації по території України.

Згідно з опублікованою картою на сайті НПУ, російські фури можуть перетинати кордон із Росією у двох пунктах пропуску. Для перетину кордону з Білоруссю передбачені чотири пункти пропуску, по чотири – через Польщу та Молдову, два – через Румунію та по одному через Словаччину та Угорщину.

 

 

Клацніть на карту, щоб збільшити

Клацніть на карту, щоб збільшити

Таким чином, вантажівки з Російської Федерації зможуть перетинати український кордон у пунктах пропуску в Харківській області (Гоптівка), Сумській області (Бачівськ), Чернігівській області (Нові Яриловичі), Житомирській області (Виступовичі), Рівненській області (Городище), Волинській області (Ягодин і Доманово), Львівській області (Рава-Руська, Краковець і Шегині), Закарпатській області (Ужгород і Чоп), Чернівецькій області (Тереблече), Вінницькій області (Могилів-Подільський) та Одеськой області (Платонове, Кучурган, Рені).

 

Також НПУ подає таблицю відстаней між прикордонними пунктами дорогами України

Також НПУ подає таблицю відстаней між прикордонними пунктами дорогами України

Нагадаємо, Україна й Росія з 25 лютого поновили обопільний транзит після блокади, яку почали українські активісти 12 лютого.

Однак лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок заявив, що його однопартійці з 26 лютого поновлять блокування проїзду російських вантажних автомобілів по території Західної України.

У відповідь міністр інфраструктури Андрій Пивоварський сказав, що спроби блокування активістами транзитного переміщення через Україну вантажівок з російською реєстрацією можуть мати лише негативні наслідки для країни.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна