Україна й Росія офіційно домовилися з 25 лютого поновити транзит фур

 

Відновити транзит російських вантажних автомобілів з 25 лютого запропонувало Міністерство інфраструктури. України Про це сказав міністр інфраструктури Андрій Пивоварський на засіданні Кабміну, яке транслював телеканал “112 Україна”.

Домовленість з Україною про поновлення вантажних автоперевезень, включаючи транзит, з 00:00 25 лютого підтвердили в міністерстві транспорту Росії.

Пивоварський звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням допомогти на певний час забезпечити безперешкодне проходження транзитних потоків територією України.

Раніше один з організаторів блокади Тарас Деяк заявив, що яким би не було рішення уряду щодо транзиту, активісти все одно будуть блокувати транзит і перекривати дороги.

При цьому члени Асоціації міжнародних перевізників України пікетували Міністерство інфраструктури з вимогою спростити доступ в Україну українським вантажам, які знаходяться за російським кордоном.

У блокаді російських фур в Україні з 12 лютого брали участь понад 10 українських областей. Це робилося силами громадських активістів.
14 лютого Росія у відповідь на блокаду російських вантажівок в Україні заборонила рух по своїй території фур з українськими держномерами.
15 лютого рішення про заборону транзиту вантажівок з РФ ухвалив Кабінет Міністрів України.

Читайте також:
Активісти схвалили обмін України й Росії заблокованими фурами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна