Командир “Десни”: ворог уже тут. Із безпілотниками на Чернігівщині борються зенітки

 

Ворожі безпілотники дедалі частіше з’являються над територією 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗС України, що дислокується в селищі Десна Козелецького району Чернігівщини.
Про це на виїзному засіданні ради оборони Чернігівської області повідомив командир центру генерал-майор Олег Мікац.

“Актуальною на сьогоднішній момент у нас є боротьба з безпілотними літальними апаратами противника, які ми неодноразово спостерігали над нашими об’єктами. Ворог знаходиться ближче, ніж ми думаємо. Він уже тут”, – сказав командир.

За його словами, останній випадок появи безпілотника над “Десною” був зафіксований минулого тижня. Спроби збити його та попередні літальні апарати зі стрілецької зброї успіху не мали. Тому зараз на захист складів із боєприпасами виставлено зенітки.

У районі “Десни” працює також Служба безпеки України. Вона перевіряє всіх, хто прибуває до навчального центру і часом виявляє підозрілих осіб, можливо, засланих противником, повідомляє “Укрінформ”.

Як інформувала Новинарня“, останнім часом ворог запровадив практику атакування безпілотниками із запалювальними бомбами українських складів боєприпасів. Такі випадки були зафіксовані, зокрема, в Донецькій, Запорізькій, Харківській областях.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна