У Львові підпалили три відділення російських банків

 

У Львові в ніч на 22 лютого невідомі підпалили три відділення банків із російським капіталом. Одне – спалили вщент, ще два пошкодили. Поліція кваліфікувала це як “умисне знищення або пошкодження майна”.

За повідомленням Управління поліції Львівської області, невідомі кинули пляшки з запальною сумішшю у приміщення на вулиці Франка, на проспекті Чорновола та на Стрийській.
Департамент цивільного захисту населення обласної держадміністрації повідомив, що пожежі сталися у відділеннях “ВТБ банку” й “Сбербанку Росії”.

У “Сбербанку” на вулиці Франка, куди невідомі кинули пляшку із запальною сумішшю близько 2-ї години ночі, повністю вигоріло приміщення. Рятувальникам вдалося попередити займання приміщень розміщених поверхами вище.

Внаслідок схожої атаки вигоріла одна кімната банку “ВТБ” в чотириповерховій будівлі вул. Стрийській, 33. Вогнем знищено речі побутового вжитку на площі 15 кв. м.

Також “коктейль Молотова” кидали у вікно відділення на проспекті Чорновола. Пошкоджено вікно, є сліди кіптяви у приміщенні, куди потрапила суміш, але вогонь не розгорівся.

Постраждалих немає.
За фактами підпалів трьох банківських відділень правоохоронці проводять досудові розслідування у провадженнях, відкритих за ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

Нагадаємо, в суботу, 20 лютого, радикали вчинили погроми в трьох відділеннях російських банків у Києві з нагоди других роковин Майдану.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна