“Третій Майдан” у Києві згортається, так і не почавшись

 

У Києві на майдані Незалежності працівники комунальних служб вивозять сміття і розбирають “барикади”, встановлені “Революційними правими силами” .
Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Підтримати комунальників прийшли бійці антитерористичної операції, представники ГО “Український дім” та інші громадські активісти.

Працівники повантажили сміття й бочки (так звані “пункти обігріву”), в яких учасники мітингу палили багаття, у вантажівку та на причіп трактора. Також розібрали кілька наметів.

Кореспондент каналу “112 Україна” розповіла про бійку, яка відбулася за стелою, але особи її учасників не встановлені.
Речниця київської поліції Оксана Блищик також додала, що в ході сутички в одного з журналістів представники “РПС” забрали камеру й пошкодили штатив.

У даний час на Майдані залишився один великий військовий намет біля стели Незалежності. Частина мітингувальників і представників “РПС” відмовляються йти з Майдану.

Нагадаємо, в суботу кілька десятків людей у ​​камуфляжній формі, які називають себе “штабом Революційних правих сил”, долучилися до мітингу на Майдані, встановили намети та оголосили радикальні вимоги до влади. “Революціонери” зайняли кілька приміщень у готелі “Козацький”, який належить Міністерству оборони.

У неділю ввечері мітингувальники провели “віче” і почали обирати “міністрів”.

Пізніше директор департаменту соціальної та гуманітарної політики Міноборони Валентин Федичев повідомив, що досяг домовленості з “РПС” про звільнення готелю.
Після цього “штаб РПС” переселився з Майдану в провулок Шевченка , де розташовано пункт прийому допомоги полку “Азов”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна