Тимошенко назвала “злочином” розсекречення стенограми РНБО з компроматом на неї

 

Лідерка фракції “Батьківщина” у Верховній Раді Юлія Тимошенко вважає “злочином” публікацію стенограми закритого засідання Ради національної безпеки і оборони дворічної давності щодо дій нової української влади перед загрозою російської окупації Криму. Таку думку Тимошенко озвучила у вечірньому ефірі телеканалу “112 Україна”.

Тимошенко впевнена, що публікація відбулася, “щоб інформаційно закрити фактично олігархічну контрреволюцію, яка призвела до того, що зберігся клановий уряд [Яценюка]”.

Очевидно, вона вважає оприлюднення компрометуючих даних проти неї операцією політичних опонентів із “Народного фронту”, які мають відмінну від “Батьківщини” позицію щодо існування уряду й коаліції у ВР.

“Можу сказати, що жодної сенсації тут немає, крім того, що це є, на мій погляд, злочином, причому таким, що точно буде рано чи пізно кримінальним чином розглянуто – це те, що оприлюднили, практично, стенограму закритого засідання РНБО”, – сказала Юлія Тимошенко, зазначивши, що оприлюднено “абсолютно секретну інформацію”.

“Я переконана, що в будь-якій іншій країні, за це люди були б негайно притягнуті до кримінальної відповідальності”, – резюмувала вона.

 

Тимошенко РНБО

Тимошенко РНБО 2

Нагадаємо, 22 лютого на Комітеті Верховної Ради України з питань національної безпеки й оборони (голова – представник “Народного фронту” Сергій Пашинський) була оприлюднена стенограма засідання РНБО від 28 лютого 2014 року, де розглядалося питання про можливість запровадження в Україні воєнного стану на тлі загрози вторгнення військ Росії до Криму й континентальної частини України.
Із тексту стенограми видно, що Юлія Тимошенко наполягала на тому, аби не запроваджувати воєнний стан та залишити солдатів і техніку в частинах, щоб не допустити паніки серед українців.
“За” впровадження воєнного стану проголосував лише голова парламенту, в.о. президента Олександр Турчинов.

Як відомо, перші російські війська увійшли в Крим ще 20 лютого 2014 року. Згодом Верховна Рада України офіційно оголосила цю дату початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.