Порошенко через глав МЗС Франції й ФРН запросив на Донбас міжнародну місію безпеки

 

На зустрічі з міністрами закордонних справ Франції Жан-Марком Еро та Німеччини – Франком-Вальтером Штайнмайєром президент України Петро Порошенко сьогодні обговорював можливість розміщення на Донбасі міжнародної місії безпеки “як важливої умови підготовки до проведення місцевих виборів у відповідності з українським законодавством і на основі принципів ОБСЄ”.

Як повідомила прес-служба президента, співрозмовники обговорили ситуацію на Сході України та стан виконання мінських угод.
“Президент Порошенко висловив стурбованість численними порушеннями режиму припинення вогню з боку контрольованих Росією бойовиків, а також застосуванням ними забороненої зброї. Співрозмовники констатували необхідність політичної волі з боку РФ для припинення обстрілів”, – ідеться в повідомленні.

Відзначається, що учасники зустрічі скоординували подальші дії напередодні зустрічі міністрів закордонних справ “нормандської четвірки”, яка відбудеться в Парижі 3 березня.
Петро Порошенко наголосив на важливості збереження санкцій відносно РФ для виконання нею мінських домовленостей.

Крім того, Порошенко підкреслив важливість допуску спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до всіх ділянок окупованих територій, у тому числі на російсько-українському кордоні. Також президент відзначив важливість звільнення всіх заручників, включаючи тих, хто незаконно утримується на території РФ.

Жан-Марк Еро був нещодавно призначений главою МЗС Франції.
“Президент привітав Жан-Марка Еро з призначенням на посаду глави зовнішньополітичного відомства Франції і висловив задоволення тим, що свій перший закордонний візит він здійснив саме в Україну”, повідомила прес-служба Банкової.

Жан-Марк Еро та Франк-Вальтер Штайнмайєр 22 лютого прибули в Київ з офіційним дводенним візитом. У його програмі – переговори з президентом України Петром Порошенком, прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом та міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна