Порошенко: безлад на другі роковини Майдану – провокація Росії

 

Президент Петро Порошенко вважає події в центрі Києва 20 лютого – у другу річницю розстрілу Майдану – невдалою провокацією, організованою Росією.

“Кремлівська пропаганда зробила все, щоб цей день (роковини розстрілу Небесної сотні) виглядав інакше. Саме тому вони заздалегідь були підготовлені гасла про “Майдан 3.0″. Але ця провокація у них не вийшла. Не дивлячись на всі об’єктивні труднощі, українці виявилися відповідальними”, – сказав Порошенко сьогодні журналістам у Вінниці, відповідаючи на запитання агентства “Інтерфакс-Україна” про його оцінку подій 20 лютого.

У Вінниці Президент Порошенко і голова ВР Гройсман дали старт новій патрульній поліції.

Нагадаємо, 20 лютого в Києві відбулися погроми двох відділень російських банків та офісу компанії Ріната Ахметова. Частина радикалів, які назвалися “Революційні праві сили”, оголосили початок безстрокової акції протесту з вимогами відставки уряду й президента.
Порядок у столиці охороняло близько 4 тисяч поліцейських і бійців Нацгвардії. Обійшлося без зіткнень.
Сьогодні на Майдані лишається тільки один намет та невелика група протестувальників.

Читайте також:
“Білий молот”, Пінчук, Росія?
Хто стоїть за “Революційними правими силами” на “Майдані 3.0”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна