На Дніпропетровщині виявили працівника радіо, який агітував за “Новоросію”, і схованку вибухівки

 

Співробітники Служби безпеки України затримали у Павлограді на Дніпропетровщині працівника популярної радіостанції, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

У 2015 році радійник через інтернет познайомився з представниками угруповання “ДНР” і на їх пропозицію погодився поширювати сепаратистські матеріали й стати адміністратором кількох антиукраїнських груп у соцмережах.

Зловмисник поширював матеріали, які дискредитують українську державу та армію, популяризував терористичні організації “ДНР/ЛНР”, закликав до ухилення від мобілізації та створення на території України т. зв. “Новоросії”. Адміністратор також інформував своїх кураторів про суспільно-політичні настрої на підприємствах вугільної галузі Дніпропетровщини, зазначають в СБУ.

Під час проведення обшуку співробітники спецслужби вилучили у спільника терористів комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Відкрито кримінального провадження за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (“посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”, крається обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк), триває досудове слідство.

Читайте також:
СБУ на Луганщині затримала модератора “сепарської” інтернет-сторінки

Інша знахідка СБУ цих днів на Дніпропетровщині пов’язана зі зброєю. У передмісті Дніпропетровська Служба безпеки України спільно з поліцією виявила схованку з вибухівкою. Схрон був облаштований в одній з розвалених будівель та обладнаний імітацією “розтяжки”.

Правоохоронці вилучили п’ять гранатометів РПГ-26, вісім гранат РГД-5 та Ф-1 із запалами, велику кількість бронебійних набоїв калібру 5,45 мм та тротилову шашку.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Шукають походження зброї та організаторів схованки.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна