Що відбувається на Майдані. Намети, сутичка, очікування

 

Станом на 12:30 21 лютого біля на Майдані стели Незалежності перебуває близько 200-300 людей, з них кілька десятків – у камуфляжі. Встановлено один великий армійський намет та кілька менших, які напередодні ввечері розклали представники організації, що називає себе “Революційні праві сили”. 

Ніч після мітингу минула спокійно. Але вранці біля Будинку профспілок сталася сутичка між людьми в камуфляжі та правоохоронцями.

За повідомленням очевидців, до будинку під’їхала вантажівка нібито з обладнанням для сцени, яку планували встановити біля стели Незалежності. Біля вантажівки були кількадесят людей у камуфляжі, раніше були присутні поруч зі стелою.
Правоохоронці, присутні на місці події, заблокували рух вантажівки, внаслідок чого сталася сутичка.

 

Речник МВС Артем Шевченко в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив, що сутички не було, “було спілкування”.

“Патрульна поліція виконувала свої обов’язки, вона контролює і регулює рух на цій ділянці, тому вона зробила певні дії, щоб дотримуватися закону”, – заявив Шевченко.

Фото в мережі доводять, що сутичка була.

Майдан Незалежності , як і вчора надвечір, залишається заблокований для руху авто по вулиці Хрещатик: учасники мітингу перенесли на проїжджу частину стенди фотовиставки на честь Революції Гідності.

За повідомленням речниці Нацгвардії України Світлани Павловської, силовики в центрі міста продовжують нести службу в посиленому режимі, але жодних провокацій та напруження ситуації немає.

Очевидці говорять про значну кількість правоохоронців, зокрема з Нацгвардії, зосереджених неподалік від Майдану.

Як повідомлялося раніше, “Революційні праві сили” заанонсували віче на Майдані на 17:00 неділі.

Читайте хроніку попереднього дня:
Масові акції до других роковин Майдану в Києві переросли в погроми. Хроніка 20 лютого

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна