Поліція: дії кожного активного учасника “революційних погромів” оцінять за законом

 

“Поліцейські зі столиці та інших регіонів держави посилено охороняють правопорядок в місцях проведення масових акцій, щоб забезпечити безпеку всіх, хто прийшов вшанувати пам’ять Героїв Небесної сотні. Жоден поліцейський не перешкоджає в цьому”, – повідомив 20 лютого ввечері департамент комунікації Національної поліції України.

В той же час, зазначили в Нацполіції, за підсумками доби є чотири повідомлення про порушення закону з боку активістів, розпочаті кримінальні провадження – за фактом хуліганських дій у трьох офісних приміщеннях та крадіжки мобільних телефонів і гаманця у працівників розгромленого банківської установи.

“Дії кожного активного учасника цих подій оцінять згідно із законом”, – наголошують речники НП.

“У день, коли українці схиляють голову перед героями Небесної сотні, кожен, як ніколи, повинен усвідомлювати персональну відповідальність за порушення закону і розуміти наслідки протиправних дій. Поліція у свою чергу зробить все, щоб провокаційні сценарії не реалізувалися, і докладе максимум зусиль для збереження правопорядку”, – підкреслює департамент комунікації Національної поліції.

У повідомлені йдеться, що зараз правоохоронці повністю контролюють ситуацію у столиці і закликають учасників акцій чітко дотримуватися закону.

Нагадаємо, роковини Героїв Небесної Сотні в Києві відзначили погромом офісу компанії “СКМ” Ріната Ахметова й відділень двох російських банків, а на Майдані встановили намет, запалили вогнища й закликали не розходитись.

Читайте також:
Масові акції до других роковин Майдану в Києві переросли в погроми. Хроніка 20 лютого

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна