Суд арештував на два місяці копа, який розстріляв шалене BMW

 

Печерський районний суд заарештував на два місяці поліцейського Сергія Олійника. Ідеться про копа, якого підозрюють у навмисному вбивстві підлітка, що перебував у BMW, переслідуваного правоохоронцями 7 лютого.

Як передає УНІАН, відповідну ухвалу було оголошено слідчим суддею Печерського районний суду столиці. Таким чином, задоволено подання прокуратури Києва, яка просила обрати у вигляді запобіжного заходу Олійнику арешт.

“Суд, заслухавши думки сторін, вирішив подання прокурора прокуратури м. Києва задовільнити і обрати підозрюваному Олійнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб”, – зазначається в рішенні суду.
Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 5 діб з моменту її оголошення.

Захист Олійника наполягав на домашньому арешті із застосуванням електронних засобів контролю.

Як написала раніше в соцмережі начальник прес-служби прокуратури Києва Надія Максимець, підозрюваний Сергій Олійник заявляв, що, якби б можна було відкрутити час назад, він все одно стріляв би, щоб зупинити машину.

Читайте також:
Волонтер – про відео стрілянини по BMW:
двоє неадекватів підставили всю поліцію, треба їй допомогти

Поліція випустила в шалене BMW не 77 куль, а 34.
Прокуратура ж іде “шляхом таврування” – МВС

Нагадаємо, вночі 7 лютого в Голосіївському районі Києва під час затримання BMW із п’яним водієм за кермом, який впродовж 40 хвилин на швидкості понад 120 км/год тікав від поліції, один із правоохоронців застрелив 17-річного пасажира цього авто.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вважає виправданим застосування зброї. Натомість прокуратура відстоює лінію на притягнення поліціянта до суворої відповідальності. Помічник генпрокурора Владислав Куценко повідомив, що під час поліцейської погоні 17-річний Михайло Медведєв автомобілем не керував і тому порушником бути не міг.

Зараз поліцейських, які переслідували BMW у Києві, відсторонили від служби. Відкрито дві кримінальні справи.
В управлінні столичної поліції в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом загибелі Медведєва, пройшов обшук. Слідчі столичної прокуратури перевірили збройову кімнату, комп’ютерний відділ, відділ кадрів, вилучили книги видачі камер, рацій, інформацію щодо маршрутів патрулів, інструкції, особисті справи.
Також кримінальна справа розслідується щодо дій водія BMW.

18 лютого заступник генерального прокурора Анатолій Матіос повідомив, що поліцейському, який 7 лютого під час переслідування BMW у Києві застрелив 17-річного підлітка, висунуто обвинувачення у перевищенні повноважень і вбивстві.
“Прокуратурою міста Києва одному з інспекторів управління патрульної поліції в місті Києві повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) , ч. 1 ст. 115 (навмисне вбивство), ч. 2 ст. 15 (замах на вчинення злочину), п. 5 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб)”, – сказав Матіос.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна