Ситуація в АТО: ворог обстрілює Мар’їнку, є поранений, але план її захоплення не реалізовано

 

За минулу добу, 18 лютого, серед українських бійців в АТО загиблих немає, один військовий зазнав поранення в районі Мар’їнки. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Як інформує прес-центр АТО, протягом 18 лютого зафіксовано загалом 55 випадків порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань.

22 рази противник вів прицільний вогонь з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї по опорних пунктах сил АТО в Мар’їнці. По самому контрольному пункту в’їзду/виїзду “Мар’їнка” працював снайпер та зенітна установка ворога.

Зі стрілецької зброї та гранатометів різних систем були обстріляні наші позиції в Пісках, Опитному, Авдіївці, Майорську та Новгородському. По опорному пункту ЗСУ в Зайцевому противник відкривав вогонь з мінометf.

По українських укріпленнях в Старогнатівці та Луганському проросійські бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї та БМП.

На Луганському напрямку з мінометів, стрілецької зброї та гранатометів були обстріляні українські позиції неподалік Богуславського.

Нагадаємо, напередодні в штабі АТО повідомляли, що російсько-терористичні війська скупчують техніку і особовий склад на західній околиці Донецька для наступу й захоплення Мар’їнки, було помічено кілька РСЗВ “Град” і більш як 10 танків.
За підсумками 17 лютого повідомлялося про 47 обстрілів позицій ЗСУ.

Як повідомив сьогодні в ефірі каналу “112 Україна” речник прес-центру штабу АТО Андрій Задубінний, інформація щодо передислокації бойовиків поблизу Мар’їнки передається Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ.

“Щодо переміщення бойовиків оперативні дані у нас є, але наразі ми їх не можемо оприлюднити. Всі ці дані передаються представникам місії ОБСЄ для фіксації”, – заявив він.

За словами Задубінного,”ця інформація (про те, що бойовики планують захопити Мар’їнку) була майже підтверджена, оскільки танки і РСЗВ не були застосовані. Але Збройні сили України перебувають у повній бойовій готовності, і саме в Мар’їнці вони (бойовики) відкривали прицільний вогонь”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна