Місія США в ОБСЄ: бойовики блокують роботу гуманітарних місій на Донбасі

 

Місія США при Організації з безпеки та співробітництва у Європі заявляє, що контрольовані Росією бойовики продовжують блокувати роботу більшості організацій з надання гуманітарної допомоги мешканцям окупованої частини Донбасу.
Про це йдеться у заяві посла Сполучених Штатів при ОБСЄ Деніела Беєра, яку він оголосив 18 лютого на засіданні постійної ради ОБСЄ у Відні.

“Люди, які живуть у зоні конфлікту, і особливо ті, що перебувають на сепаратистській стороні лінії зіткнення, є тими, хто страждає найбільше”, – заявив Беєр.

Він звернув увагу на дані Всесвітньої продовольчої програми ООН, відповідно до яких більше половини родин на територіях, підконтрольних бойовикам, не мають ресурсів для задоволення основних потреб, а витрати на харчування становлять понад 80% доходів середньостатистичної сім’ї.

“Сильні бойові дії піддають людей прямому та опосередкованому ризику. Проте, підтримувані Росією сепаратисти у подальшому блокують більшість організацій з гуманітарної допомоги, перешкоджаючи доставляти допомогу нужденним”, – наголосив Беєр.

 

У зв’язку з цим дипломат зауважив, що не зважаючи на повторювані звернення Росії на постійній раді ОБСЄ, Російська Федерація не працює у напрямку запровадження міжнародного механізму з гуманітарної допомоги в рамках Тристоронньої контактної групи, як це передбачено у Комплексі заходів з виконання мінських домовленостей.

Читайте також:
ОБСЄ: щоб вплинути на спостерігачів, бойовики “ДНР” возять по селах “ряджених”

За що волонтерів, які співпрацювали з Ахметовим, видворили з “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна